Als je al zolang websites bouwt als ik dan loop je op een gegeven moment tegen het feit aan dat je gewoon teveel sites hebt.
Je kent het waarschijnlijk zelf ook wel, je hebt een idee over een website onderwerp en die goed passende domein naam is nog vrij, dus dan ga je er voor…
Dat is zeker ook omdat het opzetten van een WordPress website zo makkelijk is. Maar opzetten, bijhouden en van goede inhoud voorzien op een regelmatige basis is niet zo makkelijk.
Dus ik heb gewoon te veel sites om echt bij te houden, tijd dus op zaken simpeler te maken. Ik heb meer Zen nodig in mijn leven, zeker als het om websites gaat. Opschonen dus!
De afgelopen week ben ik daarom druk bezig geweest om diverse domein namen en sites samen te voegen en door te sturen naar één website, WordPress Magazine.
Inhoudsopgave
WordPress berichten Exporteren en Importeren
Omdat op die andere sites toch een aantal goede artikelen stonden wil ik die berichten wel meenemen naar de “nieuwe” site.
Bij de “Extra” menu optie in WordPress vind je de mogelijkheid om zaken te exporteren, in mijn geval alleen de berichten omdat de standaard pagina’s al aanwezig zijn.
WordPress maakt dan een .xml export bestand aan dat je download.
Daarna ga je naar de nieuwe site en ook weer via Extra kies je nu de import functie, daar moet wel een import plugin voor geïnstalleerd worden. Dat wordt al direct aangegeven door WordPress met een link voor de installatie.
Na installatie en activering van die plugin laad je het .xml export bestand, wijs je de berichten toe aan een bestaande auteur en vink je de optie aan dat ook de afbeelding geïmporteerd moeten worden.
Binnen 1 minuut is dat klaar en kun je gaan controleren of alles goed gegaan is. Sla die controle niet over! Zeker als je veel verschillende plugins gebruikt op de andere sites is dat een verplichte stap. Het kan zomaar zijn dat een gedeelte van je artikelen niet meer werkt, bijvoorbeeld als je een Galerij plugin gebruikte die je nu niet op je nieuwe site hebt.
Als alles goed is, dan kun je een 301 redirect instellen om je oude domein door te verwijzen naar je nieuwe domein.
Belangrijk is dan dat je Permalinks optie bij beide sites hetzelfde stond ingesteld, dan verlies je ook geen bezoekers vanuit de zoekmachines zoals Google. Was dat niet het gevel, houd dan je 404 fout log in de gaten en stel redirects in via .htaccess of als je liever alles van WordPress doet, installeer dan Redirection
Afbeeldingen via FTP importeren in de Media Bibliotheek van WordPress
Niet altijd gaat het importeren van de afbeeldingen naar de nieuwe site even goed, soms moet je dan de afbeeldingen via een FTP programma uploaden van de oude naar de nieuwe site.
Maar als je via FTP de afbeeldingen toevoegt, in plaats van via de Media optie te uploaden, dan worden die afbeeldingen niet zichtbaar in je Mediabibliotheek.
Daarvoor is er een plugin Media from FTP die opzoek gaat in je standaard Uploads map naar afbeeldingen die niet in je Mediabibliotheek zitten.
De gevonden bestanden kunnen dan met een paar klikken geïmporteerd worden.
Regenerate Thumbnails na Uploads of Thema wijziging
Hierna gebruik ik nog een plugin die alle thumbnails opnieuw maakt om helemaal zeker te zijn dat alles past in mijn thema.
Die plugin is Regenerate Thumbnails en die doet zijn werk altijd goed, let wel op dat het langer kan duren als je veel afbeeldingen hebt.
Na installatie van de plugin vindt je de optie voor het opnieuw maken van de thumbnails onder Extra -> Regen. Thumbnails
Het opnieuw opbouwen van je thumbnails werkt ook goed als je overschakelt naar een andere thema met andere afbeelding formaten in de layout.
Geef een reactie