Bloggen is een van de beste strategieën die je kunt hanteren om bezoekers naar je website te krijgen, niet alleen via zoekmachines, maar ook via sociale media.
Maar bloggen is niet makkelijk, sommige bloggers starten met een enorme stortvloed van berichten, soms wel 2 of 3 per dag om daarna helemaal stil te vallen. Hun blog is dan niet meer interessant voor zichzelf en daarmee ook niet voor hun bezoekers en zoekmachines.
Ook ik heb me regelmatig schuldig gemaakt aan deze manier van werken. Met deze site wil ik dat anders doen, vandaar dit artikel om je te laten zien hoe ook jij makkelijk een schema op kunt zetten om consistent artikelen te publiceren.
Let wel, publiceren, dat is nog niet hetzelfde als schrijven. Je kunt soms een zo’n zone terecht komen dat je makkelijk 3 of 4 artikelen achter elkaar kunt schrijven. Je hoeft ze echter niet direct te publiceren, je kunt ze uitgesteld publiceren.
Met de WordPress Editorial Calendar Plugin kun je zo’n publicatie schema makkelijk aanmaken en beheren.
Inhoudsopgave
Een WordPress Editor Kalender gebruiken
Een WordPress Editorial Calendar is daarbij een enorm hulp middel.
De meest succesvolle blogs gebruiken een speciale goed uitgedachte publicatie kalender.
Een editor en publicatie kalender is de basis van strategisch bloggen.
Het geeft jou de mogelijkheid om zo te plannen dat je het beste bereik krijgt van je lezers en je artikelen de aandacht krijgen die ze verdienen.
Een paar voordelen van de Editorial Calender op een rij:
- De editorial calendar laat je vooruit plannen;
- De editorial calendar brengt structuur in je creativiteit;
- Je kunt een goed concept verder uitbouwen met een serie van artikelen;
- Je kunt proactief zijn en gebruik maken van zoek trends.
- In de Editor Calendar kun je snel Concept berichten aanmaken.
De Editor Calendar Plugin heeft er voor mij voor gezorgd dat ik een duidelijk overzicht heb van wanneer berichten gepubliceerd zijn, maar vooral wanneer ik moet zorgen dat een nieuw artikel klaar is.
Hierboven mijn oude schema voor publicaties. Inmiddels heb ik mijn publicatie schema aangepast zodat ik 2 berichten per kan week publiceren als basis. Natuurlijk kun je je eigen schema bouwen dat beter past bij jouw leven. En natuurlijk kun je ook een bericht schrijven en publiceren dat buiten dat schema om gaat, met speciaal nieuws bijvoorbeeld.
Alle artikelen die je in de toekomst wilt gaan schijven zet je in de kalender klaar als concept, die concepten kun je dan verslepen naar de datum waar je de publicatie wilt doen. Dat kan overigens alleen voor toekomstige berichten, niet voor berichten die al gepubliceerd zijn.
Gebruiken van een Editorial Calendar in WordPress
Vooral dat vooruit kunnen werken door berichten in een schema te zetten en ze snel te kunnen verplaatsen werkt echt.
Maar ook dat je snel een concept idee in kan geven om later een artikel over te schrijven is reuze fijn om te hebben, je kunt dan je idee voor een artikel direct in je publicatie schema invoeren en later als basis gebruiken.
Een terug blik op de publicaties die je eerder gedaan hebt geeft een goed beeld van je huidige publicaties schema en of je inderdaad al consistent blogged. Voor mij was dat kalender overzicht een goede eye-opener. Je kunt met het kalender overzicht heel goed werken aan een beter schema zodat ook jij weet wanneer er iets moet komen of gepubliceerd wordt.
Publicatie tijd van Berichten
Als je een concept bericht in de kalender zet, dan staat de standaard publicatie tijd op 10:00 ‘s-morgens.
Die tijd kun je aanpassen als je het bericht uit concept mode haalt en in wilt plannen.
Omdat ik de publicatie tijd liver om 8:00 ‘s-morgens als standaard wilde hebben is dat door mij aangepast. Als je zelf ook liever de standaard tijd aanpast dan moet je in de code van de plugin iets wijzigen.
Ga daarvoor naar Plugins -> Bewerken en selecteer de WordPress Editorial Calendar en dan het eerste bestand.
Zoek dan de regel met de ecal_default_time waarde en wijzig die in jouw tijd. Let wel op dat je dit iedere keer moet doen als de plugin een update krijgt en dat bestand vervangen wordt.
Hieronder nog een Engelstalige video over deze super plugin.
Geef een reactie