Als je meerdere WordPress websites en/of blogs hebt, dan heb je zeker als eens gedacht aan een mogelijkheid om de sites zelf een aantal updates te laten doen.
Net zoals de normale beveiliging updates nu door WordPress zelf gepusht worden zodat alle bekende sites binnen 24 uur ge-update zijn.
Je wilt tenslotte aan de inhoud van je sites werken en minder aan de technische kant daarvan, dus kijk je of je zo veel mogelijk kunt automatiseren zonder dat je in de problemen komt.
Ook weleens gedacht om vooral die kleine updates te automatiseren? Ja? Lijkt jou het automatisch updaten WordPress Plugins en Thema’s ook wel mooi? Dan kun je eens kijken naar de Easy Updates Manager.
De Easy Updates Manager is een verdere uitbouw van de vroegere Disable Updates Manager en kan nu dus veel meer.
Configureren van Easy Update Manager
De Easy Update Manager plugin installeer je net als iedere gratis plugin vanaf je Plugins dashboard, Kies nieuwe plugin -> plugins zoeken-> Easy Update Manager -> Installeren -> Activeren.
Ga daarna naar de Plugin pagina en kies daar de optie Configure.
Of kijk in de top van je Dashboard, daar zie je ook Updates
Op het eerste scherm kun je de Global settings instellen
Met daaronder de opties voor de automatische updates.
Ik heb de opties voor Minor Releases aangezet en daarnaast de Translation updates ook toegestaan.
Voor de Major Releases heb ik liever de volledige controle over dat proces omdat die nogal ingrijpend zijn en meestal ook een database update nodig heeft.
Vervolgens heb ik toen de updates voor Plugins en Themes op individueel gezet.
https://youtu.be/Xepx1uGL2ao
Als je de individuele opties gebruikt dan kun je op de plugins Tab de updates in bulk configureren maar ook per Plugin de optie Enable Automatic Updates aanklikken.
Heb je minder goede ervaring met de updates van een bepaalde plugin, zet die dan niet op automatisch. Ook plugins waar de database bij ge-update moet worden zijn niet geschikt voor deze optie.
Als je de plugins geselecteerd hebt, dan kun je daarna zien welke je dan automatisch laat updaten in een scherm.
Dezelfde mogelijkheid heb je voor de geïnstalleerde thema’s.
Natuurlijk let je ook bij de thema’s heel goed op welke je automatisch laat updaten.
Het basis thema van WordPress laat ik wel zo updaten omdat ik die toch niet gebruik. En andere Thema’s die je niet gebruikt? Natuurlijk verwijder je die. De laatste standaard thema van WordPress laat ik wel staan omdat je daar in geval van problemen op terug moet kunt vallen.
Het actieve thema van de site, die laat ik echt niet automatisch updaten! Ik heb al eerder meegemaakt dat een thema compleet veranderd was en daardoor alle widgets en menu’s ineens anders stonden. De hele lay-out van de site dus op zijn kop!
Dus let op wat je daarmee aan kunt richten en kies wijs.
https://youtu.be/4-CgxlPwMDk
En mocht je er toch niet helemaal uitkomen dan vindt je bij de Hulp optie rechtsboven ook verdere uitleg en andere hulp bronnen.
En jij, doe jij liever handmatige updates? Of ga je ook kijken of je de automatisch update manager voor WordPress gaat gebruiken?
Geef een reactie