Als je al langer aan het bloggen bent, of je eigen website gebouwd hebt met WordPress, dan komt er een moment dat je na gaat denken over manieren om wat geld te gaan verdienen met je website.
Tenslotte steek je een hoop tijd in je blog en soms zelfs ook veel geld, je minimale kosten zijn je domeinnaam en je website hosting. Voor een aantal van ons zullen er ook kosten zijn om je WordPress thema aan te schaffen. Dus die kosten kunnen behoorlijk oplopen.
Tijd dus om eens te kijken welke mogelijkheden je hebt om wat geld te verdienen met je blog, zonder dat je veel moeite moet doen om zelf adverteerders te zoeken.
Met die advertenties kun je zeker niet morgen zorgeloos aan het strand gaan liggen en je baan op, maar als het helpt om de basis site kosten te kunnen betalen dan is het de moeite waard.
De opties waar we nu naar kijken geven je de mogelijkheid om AdSense advertenties te plaatsen en Banners van Affiliate programma’s. Bijna alle codes die je krijgt zullen werken in deze plugins. De enige codes waar je heel soms moeite mee zult hebben zijn speciale JavaScripts gebaseerde codes.
Inhoudsopgave
WordPress Plugins voor Advertenties Plaatsing
Er zijn een aantal plugins waarmee je automatisch advertentie blokken kunt plaatsen binnen je artikelen en/of met widgets.
Dit zijn de plugins die ik het meest gebruikte:
Ad Injection Plugin
De Ad Injection Plugin is meest uitgebreide plugin van deze drie en dat maakt hem ook wat lastiger om te configureren.
Als je het dashboard van Ad Injection (Instellingen- > Ad Injection) bekijkt heb je direct de mogelijkheid om de advertenties uit te sluiten op bepaalde pagina’s zoals een zoek pagina of je 404 fout pagina.
Je kunt ook bepaalde advertentie locaties uitsluiten voor berichten, categorieën of pagina’s.
Een handige functie is dat je de advertenties met één klik aan en uit kunt zetten, maar ook dat je eerst de advertenties zelf kunt testen voordat je ze public maakt.
Zo kun je eerst bepalen of ze niet al te prominent er uit springen in je artikelen.
De status van je instellingen kun je ook direct in je dashboard zien.
Je kunt ook aangeven of advertenties wel of niet getoond moeten worden, en voor hoe lang, als bezoekers vanaf een bepaalde website naar jouw site gekomen zijn.
De plaatsing van je advertenties kun je hier tot in detail bepalen:
- het aantal advertenties per pagina
- hoelang ze zichtbaar moeten zijn
- of ze direct zichtbaar moeten zijn of pas na een aantal dagen zichtbaar moeten worden
- na welke paragraaf ze zichtbaar moeten worden
- etc, echt een heleboel optie mogelijkheden.
De advertenties code voer je in op het tabblad Ad codes/ Ad rotation / Advanced.
Je hebt daar een grote hoeveelheid boxen om de code in te voeren per advertentie positie.
Je kunt ook een vertoningspercentage opgeven als je meerdere advertenties wilt laten roteren op die positie.
Met de Ad Injection plugin heb je een prima plugin voor je advertentie management met veel mogelijkheden. Door al die mogelijkheden heb je wel wat meer tijd nodig om e.a. goed in te richten.
Advertentie vertoningen uitsluiten
Een van de mogelijkheden die je met deze advertentie management plugins wilt hebben is dat je aan kunt geven wanneer advertenties niet getoond moeten worden.
Ook hier heb je met Ad Injection de mogelijkheid om dat te doen per advertentie plaatsing, per categorie, per auteur en per bericht ID.
Quick Adsense Plugin
Quik Adsense is een prima plugin die heel makkelijk te gebruiken is met een aantal basis opties. De plugin is echter al in geen twee jaar ge-update, de laatste update is van Mei 2013.
De plugin werk wel op de meest recente versie van WordPress, dus vanuit dat oogpunt bekeken kun je hem nog steeds gebruiken.
Het grote voordeel van de plugin is het gemak waarmee je kunt werken, alles kun je vinden op de dashboard pagina. (Instellingen -> Quick Adsense)
Op het eerste gedeelte geef je aan welke advertentie op welke positie moet komen of dat je random advertenties wilt laten zien.
Je kunt de random advertentie opties echter maar op een positie gebruiken en alle advertentie blokken doen dan mee.
Met de bovenstaande instellingen worden de advertenties automatisch getoond. Je kunt er ook voor kiezen om de advertenties zelf in te voegen in een artikel of pagina.
Door de Show Quicktag buttons te tonen heb je ze direct in je HTML invoerscherm.
Advertentie vertoningen uitsluiten
De bovenstaande optie van NoAds kun je in de tekst mode van je invoerscherm gebruiken, direct aan het begin van die pagina of bericht.
Die NoAds code blokkeert dan direct alle advertentie vertoningen van Quick Adsense op die pagina, zeker makkelijker dan bij Ad Injection.
De advertentie codes voor je in bij de Adsense codes. De codes zijn niet alleen te gebruiken voor Adsense codes, je kunt ook hier bijna iedere code invoeren.
Daarnaast kun je ook aangeven hoe de plaatsing van de advertentie moet zijn en hoeveel wit marge eromheen wilt laten zien.
Met Quick Adsense kun je ook widgets maken met de advertentie code. Die widgets kun je dan later invoegen. De enige beperking van de widget optie is dat je geen titel aan de widget mee kunt geven.
Quick Adsense is een basis plugin, en voor de meeste van ons voldoet hij prima. Er is zeker geen beperking tot alleen Adsense codes en hij is snel en eenvoudig in te zetten.
Advanced Ads Plugin
De nieuwe plugin Advanced Ads maakt gebruik van alle nieuwe mogelijkheden van WordPress en de ontwikkelaar heeft ook goed nagedacht over de functies en het gebruik van de plugin.
Je hebt in je zijmenu het Dashboard (Direct Advanced Ads Opties)
Je begint met Ads en dan kies je voor New Ad waar je de advertentie een naam geeft, je het type code kiest en de code invoert bij Ad Parameters.
Je kunt de Google Adsense code direct invoeren maar er ook voor kiezen om de special Adsense Ad optie te gebruiken. Daarvoor voer je bij de settings eerst je Adsense publisher ID in.
In dit scherm kun je ook een Ad Group kiezen of een nieuwe groep aanmaken.
Onder deze parameters kun je per advertentie aangeven hoe die getoond moet worden en of je wit ruimte om de advertenties wilt laten zien.
Daarna kun je nog aangeven of je de advertentie overal wilt laten zien of dat je ze onder bepaalde condities niet wilt laten zien.
Je kunt, zoals je hierboven kunt zien, zelf aangeven dat de advertentie alleen op een mobiel apparaat getoond wordt.
Als je al een aantal advertenties gemaakt heb, dan krijg je bij Ads een overzicht te zien.
Nadat je een nieuwe advertentie gemaakt hebt krijg je nu een overzicht te zien van de opties om de advertentie te plaatsen.
Meestal zul je voor de eerste optie kiezen van ga je naar het Create a new plagement scherm.
Hier zie je alle mogelijke opties om je advertenties te tonen. Kies een optie en geeft die Placement aan naam, zoals Onder artikel inhoud of Direct voor artikel begin zodat het voor jou makkelijk te bepalen is.
Na het opslaan van de placement kun je kiezen welke advertentie je op die positie wilt laten zien.
Maar als je nu advertenties wilt laten roteren? Daar zijn nu juist de Ad Groups voor!
In de placements kun je namelijk ook kiezen voor een Ad Group.
Binnen de Ad Groups kun je ook aangeven hoe “zwaar” een advertentie moet wegen, dus moet een advertentie binnen de groep meer of minder vertoningen krijgen.
Deze nieuwe Advanced Ads plugin heeft een hoop mogelijkheden en is heel goed te gebruiken. Op dit moment is het mijn nummer één keuze.
Advertentie vertoningen uitsluiten
Om advertenties op een bepaalde pagina of bericht uit te schakelen heb je in de bewerkingsscherm een extra veld gekregen.
Dit veld zit helemaal onder je invoerscherm, maar je kunt het naar je zijmenu slepen zodat je er makkelijker bij kunt.
Door de optie Disable ads on this page aan te klikken zullen er geen advertenties van deze plugin zichtbaar zijn. Wat zeker makkelijk is op bijvoorbeeld je contact pagina of bij je privacy beleid.
Meer advertentie opties nodig?
Je kunt te mogelijkheden van deze plugin nog verder uitbreiden met de premium opties, dit zijn de extra’s die je kunt kopen voor meer functies zoals:
- Tracking and Stats, wat zeker een goede optie is als je ook advertentie ruimte wilt gaan verkopen!
- Responsive and Mobile Ads, die geeft je meer mogelijkheden om bepaalde advertenties te laten zien gebaseerd op de scherm breedte van het appraat waarmee je site bekeken wordt.
- Sticky Ads, waarmee je da advertentie vast kunt maken op een bepaalde positie op het scherm terwijl je bezoekers scrollt!
- PopUps and Layers, de naam zegt het al en de mogelijkheden zijn ook hier uitgebreid.
- Ads slider waarmee je advertenties in een groep op een plaats kunt laten verschijnen en direct laten roteren.
Bij aanschaf van de hele bundle add-ons ben je ook stuk goedkoper uit en krijg je alle bovenstaande opties.
Zoals gezegd is de WordPress Advanced Ads plugin mijn huidige eerste keuze en je krijgt na de installatie ook nog eens een aantal mails met de handleiding en tips voor het gebruik van de plugin.
En jij? Wat is jouw favoriete plugin om advertenties te tonen? Of heb je nog een tip voor het gebruik van de bovenstaande plugins?
Geef een reactie